• 4 h
  • Middels
  • Forrett

Terrine med røkelaks

Denne oppskriften har fått 3.287/5 stjerner
(basert på 7 vurderinger)
Etter en oppskrift fra

Ina Janine-Johnsen

En terrine med røkelaks er en smakfull og elegant rett laget av lagvis røkelaks, kremost og urter, som presses sammen i en form og serveres kald. Denne delikate forretten stammer fra det franske kjøkkenet, hvor teknikken med å lage terriner i en form har lang tradisjon.
Oppskriften gir ca. 15 porsjoner som forrett.

terinne med røkelaks, kremost og urter

Hvor mange porsjoner skal du lage?

  • 4

Ingredienser

Til servering

Slik gjør du

Til servering

Tips til tilberedning:

Hold terrinen i kjøleskapet til servering, og bruk en skarp kniv når du skal skjære opp skivene.

Tips til tilberedning:

Obs! Oppskriften gir ca. 15 porsjoner som forrett når den står på"4 porsjoner" i utregningen; "hvor mange porsjoner skal du lage" lenger opp på oppskriftssiden. Oppskriften med 300 g SALMA Smoked gir en liten brødform.