Ryfylkekokken holder til på Landahuset i Steinnesvåg på Finnøy. De er opptatt av å spre matglede og gi matopplevelser med lokal forankring.
I forbindelse med Tomatfestivalen 2021 har de laget en fantastisk oppskrift med SALMA® burger og lokale plommetomater.
Tips til tilberedning:Hjemmelagde grove burgerbrød, 10 stk:
1 ts tørrgjær1 ts salt
1 ts sukker
3,5 dl sammalt hvete grov
2 dl fibra
4 dl hvetemel
2,5 dl vann fingervarmt
2,5 dl melk kjøleskapskald
50 gr meierismør
Vann til pensling
Fremgangsmåte:
1. Bland alt unntatt smøret i en kjøkkenmaskin. Eltes 5 min. Væsken skal ikke være 37 grader. Ha kaldt smør i terninger oppi bollen, og la dem eltes inn i deigen i nye ca. 5 min. Settes til heving med plastfolie over, ca 30 - 45 min.
2. Ha deigen over på melet bakebord. Ikke kna den mye. Del inn i 20 små emner som rulles runde og trykkes ca. 1 cm flate med hånden. Etterhev under klede 30 min.
3. Pensles med vann. Emnene skal fortsatt ha flat form. Press dem evt. flatere hvis de ser ut som rundstykker.
4. Stekes 225 grader ca. 10 - 15 min. De skal være relativt lyse.
Legg klede over umiddelbart etter de er tatt ut av ovnen, slik blir de myke og ikke sprø.