• 30 min
  • Enkel
  • Middag

Hvit pizza med laks

Denne oppskriften har fått 5/5 stjerner
(basert på 5 vurderinger)
Etter en oppskrift fra

Simen Vatne

Selv om laks på pizza kanskje høres uvanlig ut, er resultatet utrolig godt og full av smak. Opplev herlige smaker med vår hjemmelagde hvite pizza! Den er enkel å lage og garantert en favoritt for hele familien. Saftig laks, kremet hvit saus, revet ost, kapers og en hint av pepperrot skaper en smaksfest du ikke vil gå glipp av.

Hvit pizza med laks

Hvor mange porsjoner skal du lage?

  • 4

Ingredienser

Saus

Topping

Slik gjør du

Saus

Topping

Tips til tilberedning:

Pizza i en fei? Du kan bruke polarbrød som bunn, fine eller grove. Eller foretrekker du kanskje hjemmelaget pizzabunn? Da trenger du:

  • 2 dl vann
  • 6 dl hvetemel
  • 25 g fersk gjær
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ts salt


Slik gjør du:

  1. Bland vann og fersk gjær til gjæren løser seg opp.
  2. Tilsett olivenolje i gjærblandingen.
  3. Bland hvetemel og salt sammen i en bolle. Hell gjærblandingen i midten.
  4. Kna deigen på et lett melet overflate i 5-10 minutter til myk og elastisk.
  5. La deigen heve i 1 time til den dobles i størrelse.
  6. Kjevle ut til ønsket tykkelse og legg pizzadeigen på bakepapir.
  7. Ha på topping.
  8. Stek pizzaene i en forvarmet ovn på høy varme (220-250 °C) i 10-15 minutter.